Létrehozva 2014. szeptember 03. (szerda) 14:36

A Magyar Versmondók Egyesülete
a Magyar Írószövetség

a Nemzeti Művelődési Intézet

a Petőfi Irodalmi Múzeum és

       A Vértes Agorája meghirdeti az

ILLYÉS GYULA


VII. Nemzeti vers- és prózamondó versenyét, amelynek fővédnöke

ILLYÉS MÁRIA
 

A verseny Illyés Gyula költői munkásságát, a társadalomban gondolkodó és annak tagjaiért, sorsáért felelősséget vállaló embert hozza közel az előadókhoz, befogadókhoz. Olyan európai gondolatok az övéi, amelyeknek korszerűségében ma sem kételkedhetünk. Verseiből, prózai írásaiból 2002 óta kétévente, a Kárpát-medencében élő versmondók számára versenyt hirdetve tisztelgünk költői nagysága előtt.

Részvételi feltételek: a vers- és prózamondó versenyen részt vehet minden 15. életévét betöltött, hazai és határon túl élő magyar nyelvű amatőr vers- és prózamondó.

Nevezési feltételek:

A versenyre két művel kell jelentkezni

– egy Illyés Gyula;
– és egy József Attila, vagy ma élő kortárs, határon túli alkotó

versével, vagy prózájával, amelyeknek ideje nem haladhatja meg az 5 percet.

E L Ő D Ö N T Ő K

Békéscsaba

Észak- és Közép magyarországi, valamint Észak és Dél-alföldi régiókban élő versmondók részére az elődöntőt, a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája (5600 Békéscsaba, Pf. 138.) rendezi meg.

Ideje: 2014. október 18.

Jelentkezési határidő: 2014. október 1.

Információ: Zsjak-Pillár Andrea       Tel: +36-30-665-3102, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

DÖNTŐ

2014. november 14-én lesz

Petőfi Irodalmi Múzeumban

A tatabányai és békéscsabai elődöntők legjobbjai szereznek jogosultságot a reprezentatív körülmények között megrendezésre kerülő nemzeti versmondó verseny döntőjén való részvételre.

A jelentkezési lapokat az alábbi e-mail címre kérjük megküldeni: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy postán a Magyar Versmondók Egyesülete 1074 Budapest, Huszár 8. címre.


A felhívás és jelentkezési lap a
www.vers.hu oldalról tölthető le.